Zec u vinu - 4-5 port
(Vinkokt hare)
1 hare, styckad i mindre bitar
2 gula lökar
1 morot
½ selleristjälk
7½ dl rött vin
peppar
1 msk persilja
2 lagerblad
1 rosmarin stjälk
1 vitlöksklyfta
1 kycklinglever (eller 1 dl tuppblod)
1 msk rödvinsvinäger
Bryn den styckade haren i lite smör eller olja. Även benen skall med i grytan, det ger godast smak och i Dalmatien äter man först upp de små köttbitarna innan man lägger ifrån sig besticken och gnager köttet från benen.
Stek den hackade löken tills den har blivit mjuk och glansig. Tillsätt hackad morot och selleri och fortsätt steka på låg värme tills allt är mjukt. Vänd ner de brynta harbitarna, häll på rött vin, lagerblad, rosmarin, hackad vitlök och låt koka ca 1 timma. Ta den råa kycklinglevern och häll på lite av buljongen från grytan och mixa till en slät puré. Vänd ner levern i grytan och låt koka ytterligare tills harköttet är helt mjukt.
Totalt kommer grytan behöva koka ca 1½ timmar. Smaka av med salt, peppar och hackad persilja. Smaksätt grytan med rödvinsvinäger. Den skall vara lite syrlig i smaken. Låt grytan koka upp och servera med kokt polenta.