torsdag 30 januari 2014

Blueberry choclate cookies

Otroligt goda blåbärs cookies måste man ha en laddning av när suget sätter in. Glöm inte att låta dem svalna direkt på galler och inte på bakplåtspappret. Annars blir de mjuka.

Blueberry choclate cookies - 20 st

100 g mjukt smör
200 g socker
1 ägg
½ dl rapsolja
1 tsk vaniljsocker
30 g havregryn
30 g cornflakes/havrekuddar
60 g hackade hasselnötter
200 g vetemjöl
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
50 g finhackad mörk choklad
75 g torkade blåbär

Vispa smör och socker. Tillsätt ägg, olja, vaniljsocker, havregryn, cornflakes och nötter. Blanda mjöl, salt och bakpulver separat och rör ner med chokladen och blåbären. Forma degen till bollar (ca golfboll). Klä två plåtar med bakplåtspapper och lägg bollarna glest på plåtarna. Platta till bollarna lätt med handen. Grädda på 175° C i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.