300 g levain
500 g vetemjöl
150 g grahamsmjöl
650 g ljummen mjölk
20 g salt
50 g smör
Se till att du har en aktiv bit levain. Helst skall du ha en deg som du har bakat med dagen innan, annars matar du den 8-12 timmar innan bakningen.
Knåda ihop mjölet med vätskan, salt och levain och låt degen autolysa (vila) i en timma. Knåda degen (se filmsnutt med fransk knådmetod här). Olja in degen lätt och låt jäsa i en plastlåda i rumstemperatur ca 3 timmar. Vik ihop degen efter varje hel timma.
Riv 20 bullar.
Platta ut bulle.
Vik en sida.
Vik annan sida.
Tryck lätt och rulla till 10 cm långa korvar.
Ställ på bakplåt och låt jäsa ca 1½-2 timmar. Pensla med
lite vatten och in med dem i ugnen på 225°C. Grädda i ca 15 minuter.