En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.
fredag 31 januari 2014
Älgryggbiff till vardags
Vi som fick leverans av älgkött förra månaden njuter av det goda köttet även till vardags. Här kommer tips på hur du kan servera älgryggbiffen på ett enkelt sätt.
Älgryggbiff till vardags - 4 personer
1 älgryggbiff
1 plåt ugnsbakade rotgrönsaker (potatis, morötter, rödbeta, palsternacka etc.)
1 sats riven vitkål
1 sats bearnaisesås
Dela älgryggbiffen i 4 delar, krydda med salt och peppar och låt bli rumstempererat. Bryn i stekpannan på båda sidorna, sänk sedan till medelvärme och låg stekas försiktigt tills bitarna är lagom rosa inuti. Tryck lite lätt på köttet, det får inte vara för hårt och inte för mjukt. Du kan också slutföra stekningen av köttet i ugnen på 175°C. Använd gärna stektermometer, som skall visa 65°C när köttet är fint rosa. Låt vila minst 5 minuter innan du serverar.
Servera med alla smaskiga tillbehören.