Čupavci – 50 bitar
8 ägg
4 dl socker
2 dl olja (ej solros, för tung)
1 nypa salt
240 g mjöl
3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ihop. Vänd ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten ihop med saltet. Ta fram en stor ugnsplåt - 30x40 cm stor och smöra formen, samt strö den med ströbröd. Grädda kakan i 30 minuter på 175 °C. Stjälp upp på galler och låt svalna.
Undertiden som kakan bakas/svalnar gör du i ordning chokladdoppet.
Chokladdopp
150 g smör
300 g mörk choklad
300 g ljus choklad
150 g mjölk
Kokosdopp
400 g kokos
Smält ihop smör, choklad och mjölk ovanpå ett vattenbad. Rör till du får en homogen kräm. Ställ plastfilm över krämen och ställ in den i kylen för att tjockna - blir ungefär som en vaniljkräm.
Skär rutor av kakan ca 4x4 cm stora.