tisdag 25 juni 2013

Rabarbersylt med vanilj

 

Då fortsätter vi med rabarber idag. Igår blev det saft och idag vill jag visa vad man gör med fruktköttet, för det slänger man inte utan gör en fantastisk sylt utav.

Rabarbersylt med vanilj - ca 700 g sylt

ca 1 kg rabarbermos från saftkoket
4 citronhalvor från saftkoket
750 g socker
50 g vaniljsocker
Fruktmoset från gårdagens saftkok
Koka upp alla ingredienserna och låt koka tills termometern visar 105°C. Detta går relativt snabbt.

Fyll upp sylt i steriliserade burkar. Använd gärna en sylttratt så slipper du 
både bränna dig och söla ner. Låt svalna innan du förvarar dem svalt.

Väldigt god, söt/sur sylt, som ungarna föll för direkt.

Vill du sätta på proffsiga etiketter på dina syltburkar så hittar du dem på nedan länkar: