Jordgubbstarteletter - 12 st
Pasta Frolla:
1 ägg
60 g socker
80 g rumsvarmt smör
200 g vetemjöl
1 nypa salt
1 sats Crème Pâtissière
ca 400 g färska jordgubbar
Tillaga Crème Pâtissière enligt anvisningarna.
Vispa ägg och socker krämigt. Tillsätt det rumsvarma smöret och mixa ihop. Strö över vetemjöl och salt och knåda ihop till en smidig deg. Forma till en boll, platta till och slå in i en fryspåse och ställ i kylen i minst en timma. Du kan också göra degen ett par dagar i förväg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en ca 4 mm tjock botten och tryck ut rundlar ca 10 cm i diameter. Du får anpassa rundlarna efter dina formar. Följ ansvisningara för degen här.
Tryck ut rundlarna i formarna och ta bort eventuell överflödig deg. Nagga botten i formarna.
Fyll formarna med vaniljkrämen och ställ dem i ugnen på 200°C och baka i 20 min.