Körsbärstarteletter - 12 st
Pasta Frolla:
1 ägg
60 g socker
80 g rumsvarmt smör
200 g vetemjöl
1 nypa salt
1 sats Crème Pâtissière
ca 700 g körsbär
Tillaga Crème Pâtissière enligt anvisningarna.
Vispa ägg och socker krämigt. Tillsätt det rumsvarma smöret och mixa ihop. Strö över vetemjöl
och salt och knåda ihop till en smidig deg. Forma till en boll, platta till och slå in i en fryspåse
och ställ i kylen i minst en timma. Du kan också göra degen ett par dagar i förväg.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en ca 4 mm tjock botten och tryck ut rundlar
ca 10 cm i diameter. Du får anpassa rundlarna efter dina formar.
Tryck ut rundlarna i formarna och ta bort eventuell överflödig deg. Nagga botten i formarna.
Fyll formarna med vaniljkrämen och ställ dem i ugnen på 200°C och baka i 20 min.
Låt svalna helt innan du petar ut tarteletterna ur sina metallformar. Dekorera med ca 7 urkärnade körsbär i varje form.