tisdag 4 juni 2013

Grillad nötlever

Är man riktigt skeptiskt till lever så vill jag bara meddela att lever är godast grillad. Ev. är den godare som pastej, men som grillad får den en köttigare konsistens och smakar gudomligt. Grilla inte ihjäl den, för då får den konsistensen av gummisula. 
Grillad nötlever - 4-5 port

1 kg ungnötlever
1 dl olivolja
salt
1 msk hackad persilja
1 hackad vitlöksklyfta

 Börja med att ta av alla hinnor från levern. Skiva den i ½ cm tunna skivor. Ringla över ½ dl olivolja och salta.
 Grilla kvickt på hög värme på grillen. Vänd ofta.

 Persiljan har vuxit sig stor och frodig - härligt med egen skörd!
 Lägg de färdiggrillad skivorna i en kastrull, ringla över ½ dl olivolja. Hacka ihop persilja och vitlök och strö över leverskivorna. Locket på och låt vila 10 min så att levern mjuknar och drar åt sig alla aromerna.

  Servera gärna med potatissallad och säsongsgrönt.