fredag 14 juni 2013

Avokadogazpacho

Soppan för en het sommardag. Anledningen till att jag bara gör den för en person är att jag inte fick någon matlåda över till mig att ta med till jobbet, så detta blir lunch för en person. Dessutom är övriga familjemedlemmar inte roade av kalla soppor. Jag är galen i lök och har i trippla satsen av det som anges i receptet.
Avokadogazpacho - 1 port

1 mogen avokado
½ vitlöksklyfta
5 cm gurka
2 msk citronsaft
2 dl vatten
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:
1 hackad skiva rödlök
5 cm tärnad gurka
2 soltorkade tomater (raw?)
1 msk olivolja

Mixa ingredienserna till soppan med en stavmixer. Smaka av: mer sälta/mer syra/mer peppar? Hacka ihop toppingen och fördela över soppan.

Ringla gärna över lite olivolja.