torsdag 30 maj 2013

Rödlöksmarmelad till ryggbiffen

Hemma hos oss är en stekt skiva kött riktig snabbmat. Maj månad har varit en stressig och fartfylld månad. Trots detta har jag försökt få in några näringsrika och supersnabba måltider. En söt-sur rödlöksmarmelad till en stekt skiva kött är verkligen gott och inte alls stabbigt och tungt, som gräddig och smörig sås kan vara.
Rödlöksmarmelad - 4 port

2 tunt skivade rödlökar
½ dl koncentrerad svartvinbärs juice
1½ dl rött vin
salt
svartpeppar
25 g smör

Skiva löken tunt och stek den glansig i lite smör. När löken har mjuknat, saltar du lite och låter den karamelliseras medan du rör. Häll nu på svartvinbärs juice och rött vin. Låt helt koka ner, tills det knappt är någon vätska kvar. Löken skall vara glansig och fuktig. Salta, peppra och vänd ner smör. Rör om så att smöret smälter. Smaka av sältan och sötman.

Servera omgående till ditt favoritkött.

Ryggbiffen. Bildkälla.