Fiskgryta med makrillar fångade inte långt ifrån Hjuvik får helt enkelt namnet Hjuviks fiskgryta. Mumsigt och mättande.
Hjuviks fiskgryta - 4 port
25 g smör
1 msk vetemjöl
2½ dl fiskbuljong
1 dl vin
1½ dl grädde
4 potatisar
1 morot
1 palsternacka
1 näve skivad purjolök
100 g blomkål
100 g broccoli
500-750 g fiskfilé (makrill)
Smält smöret och rör ut mjölet. Häll på fiskbuljong, vin och grädde. Låt koka upp. Vänd ner tärnad potatis, morot och palsternacka. Låt koka tills potatisen har mjuknat. Vänd ner purjolök, blomkål och broccoli, låt sjuda 5 minuter. Vänd ner makrill skuren i bitar, salta, peppra. Stäng av värmen, på med locket. Låt fisken stå och vila 5 minuter innan du serverar hela härligheten med gott bröd till.