Beignets de crabe - ca 25 st
(Krabbmunkar - Krabbkakor)
200-250 g krabbkött
2 dl vatten
50 g smör
1 tsk salt
120 g mjöl
3 ägg
6 dl olja
Har du inte färsk krabba kan du naturligtvis köpa krabba på burk.
Rensa klorna på krabbkött och ställ åt sidan.
Degen: koka upp vatten, smör och salt. Vänd ner mjölet och rör frenetiskt för att undvika mjölklumpar. Använd gärna en visp. Sänk till låg värme. När du har fått en homogen smet kan du gå över till att röra med en träslev. Fortsätt röra ordentligt ända tills smeten släpper från grytans kanter. Vänd ner krabbköttet och rör om. Vänd ner ett ägg i taget och fortsätt röra tills äggröran har sugits upp i smeten. Du får en ganska kladdig munk smet.
Hetta upp olja i en kastrull eller liten stekpanna. Klicka ut smet i den heta oljan och låt friteras väl på båda sidorna.
Är du osäker på om de är klara kan du ta upp en munk och dela.
Är degen fortfarande kladdig får munkarna friteras en stund till. Låt dig inte luras av färgen.
Låt rinna av på hushållspapper innan du serverar.
Vill du läsa receptet på franska klickar du på ovan bild för att förstora. |