måndag 16 september 2013

Salade Niçoise

Det är så otroligt vackert med en så här grann sallad på middagsbordet. Mycket färg, mycket mat, många vitaminer och bäst av allt är att min lilla 6-åriga kyckling ligger bakom skapelsen. Tomaterna har hon plockat själv i trädgården, sedan har vi hjälpts åt med att hacka och så har hon dekorerat efter bästa förmåga. Jag tror Michel Oliver hade varit stolt. Receptet kommer från hans bok La Cuisine est un jeu d'enfants.


Salade Niçoise - 4 port
(Sallad Nicoise)

8 salladsblad
½ röd (eller grön*) paprika
1 dl hackad purjolök (eller en lök*)
2 tomater
2 hårdkokta ägg
3-4 skivor sardeller (eller osötad anjovis*)
6 gröna oliver
6 svarta oliver
(1/4 gurka i skivor)
(1 avokado i skivor)

Vinägrett:
1 msk vinäger
½ tsk senap
½ tsk salt
3 msk olja

*enligt originalreceptet

Skölj, skär och skiva och dekorera. Droppa vinägretten över salladen och servera den omgående.