torsdag 26 september 2013

Chokladglass

Som jag tidigare nämnt, så är jag ingen chokladälskare, men glass i alla former går ner, så även denna. Gillar du choklad riktigt mycket, så kan du öka på med dubbla mängden.

Chokladglass

5 ägg
5 dl grädde
2 dl socker
100 g smält choklad
1 nypa salt

Följ instruktionerna till grundreceptet här.

Vispa äggulor och socker till en pösig massa. Smält chokladen på låg värme. 
Se till att den inte når över 50°C. Häll ner den droppvis i ägguleblandningen. Tillsätt nypan salt.

Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen. 
Svep in den försiktigt med slickepott, så att du behåller så mycket luft som möjligt.

Vänd sedan ner äggvitorna på samma sätt. Ställ in i frysen i ca 4 timmar.
Nu har ytan börjat frysa till ordentligt. Vispa ordentligt så att det blir en jämn kräm.

Ställ tillbaka i frysen i ca 1-2 timmar. Vispa igenom igen. Häll upp den mjukglassliknande smeten i en behållare med lock. Glassen går att äta omgående eller så fryser du ner den helt.