Inlagda grillade paprikor
1 kilo röda grillade spets paprikor
2 dl ren ättika
6 dl vatten
2 msk salt
2 msk socker
2 tsk svartpepparkorn
2 lagerblad
2 vitlöksklyftor
Skölj och grilla paprikorna tills de är väl brynta på alla sidor. I annat fall kommer det bli mycket svårt att dra av skinnet/skalet. Det går även bra att baka paprikorna i ugn. Så fort de har blivit brynta lägger du dem i en kastrull med lock på och låter mjukna.
Dra ut kärnhuset.
Skär paprikan på hälften och skrapa ur resten av kärnorna.
Lägg paprikahalvor tätt i en steriliserad burk. Lägg i lagerblad, skivad vitlök och svartpepparkorn.
Ättikslagen har du kokat. Var noga med att du använder rätt styrka för det finns olika. Följande info kommer från Perstorp Ättika:
1 dl ren ättika 24% + 1 dl vatten ger 2 dl 12% ättiksprit
1 dl ren ättika 24% + 3 dl vatten ger 4 dl 6% inläggningsättika
Koka upp ättika, vatten och socker. Häll lagen rakt över grönsakerna och lägg locket på.