Pistagesnäckor – 20-25 st
5 dl mjölk
750 g vetemjöl
5 g salt
150 g socker
125 g mjukt smör
25 g jäst
Pistagemassa:
200 g skållade, naturella pistagenötter
50 g florsocker
2 msk honung
½ dl vatten
Topping:
1 vispat ägg
1 dl grovt råsocker
Följ anvisningarna i pistagemassa tillverkningen här. OBS! Notera att jag har i mer pistagenötter för att få en fastare massa i pistagesnäcke receptet.
Kavla ut degen till en avlång rektangel och bre på pistagemassan.
Rulla ihop till en långsmal rulle och skär snäckor.
Rulla ihop till en långsmal rulle och skär snäckor.
Placera snäckorna i bullformar och ställ på en plåt för att jäsa i ca 30 min.
Pensla snäckorna med vispat ägg, strö på lite grovt råsocker,
eller varför inte flagad mandel och grädda dem i ugnen på 250°C i ca 7 minuter.
eller varför inte flagad mandel och grädda dem i ugnen på 250°C i ca 7 minuter.