Wokad fläskfilé med solskens couscous - 4 port
1 fläskfilé
1 dl sweet chilisås
1 msk ljus soja
Solskens couscous:
4 dl couscous
salt
1 msk gurkjmeja
2 morötter
2 dl frusna gröna ärtor
2 msk smör
1 apelsin i skivor
Skär filén i skivor och strimla sedan skivorna. Stek köttet i olja på mycket hög värme. Häll på soja och sweet chili sås, vänd och rör och lägg köttet i en kastrull med lock för att vila.
Förbered vatten för couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Oftast är det 1½ dl vatten per dl couscous. Krydda vattnet med salt och gurkmeja. Lägg i tärnade morötter och låt koka ca 10 minuter. Lägg i couscousen och ärtorna, rör om och stäng av värmen. När couscousen har svällt upp klickar du i smöret och rör om med en gaffel. Servera solskens couscous med fläskfilén och dekorera med en skiva apelsin. Pressa gärna apelsin över couscousen.