fredag 22 november 2013

Wokad fläskfilé med solskens couscous

En mycket snabb vardagsrätt och sådana behöver man många utav. Det märks att december börjar närma sig. Stressen stiger både på jobbet och privat. Alla måsten som skall till får mig ibland att vilja ställa in julen. Nåja, det är bara att uthärda. Om en månad tar vi ledigt och då skall jag bannemej vila.

Wokad fläskfilé med solskens couscous - 4 port

1 fläskfilé
1 dl sweet chilisås
1 msk ljus soja

Solskens couscous:
4 dl couscous
salt

1 msk gurkjmeja

2 morötter
2 dl frusna gröna ärtor
2 msk smör
1 apelsin i skivor

Skär filén i skivor och strimla sedan skivorna. Stek köttet i olja på mycket hög värme. Häll på soja och sweet chili sås, vänd och rör och lägg köttet i en kastrull med lock för att vila.

Förbered vatten för couscousen enligt instruktionerna på förpackningen. Oftast är det 1½ dl vatten per dl couscous. Krydda vattnet med salt och gurkmeja. Lägg i tärnade morötter och låt koka ca 10 minuter. Lägg i couscousen och ärtorna, rör om och stäng av värmen. När couscousen har svällt upp klickar du i smöret och rör om med en gaffel. Servera solskens couscous med fläskfilén och dekorera med en skiva apelsin. Pressa gärna apelsin över couscousen.