Fish Molee Kerala - 4 port
(Fisk i kokosmjölk)
750 g fiskfilé
1 lime
1 stor grovriven gul lök
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 msk finriven ingefära
1 msk tomatpuré
½ tsk gurkmeja
1 lagerblad
400 g kokosmjölk
salt
svartpeppar
½ tsk cayennepeppar/½ finhackad chili
1 näve sockerärtor
(1 tsk torkade korianderblad/persilja)
Skär fisken i mindre bitar. Pressa ut limesaft över dem och låt marineras medan du förbereder såsen.
Häll upp lite smör i en kastrull och stek den rivna löken glansig. Tillsätt vitlök, ingefära, tomatpuré, gurkmeja och cayenne. Stek lite kort. Lägg i lagerbladet och häll på kokosmjölken. Lägg i sockerärtorna och låt sjuda i 10 minuter. Lägg i fisken och stäng av plattan. Låt fisken ligga och dra i såsen i 5 minuter. Strö på lite torkade korianderblad och servera med ris.