Coq au vin -4 port
(Tupp i vin)
20 champinjoner
20 steklökar
1 vitlöksklyfta
150 g rökt sidfläsk (bacon kan funka)
1 kvist timjan
1 lagerblad
1 msk vetemjöl
1 tupp/kyckling
4 dl rött vin
salt
peppar
Rensa champinjonerna. Lägg steklökarna i blöt så att skalet lossnar lättare. Skala dem.
Stek lök, champinjoner, vitlök och tärnat fläsk i lite smör. Bryn väl på ganska låg värme. Tillsätt kryddorna. Stycka tuppen i 4 delar och bryn separat i en stekpanna med lite smör. Strö på mjölet över grönsakerna och rör om kvickt.
Lägg ner köttet i grytan ihop med övriga ingredienser. Häll på rött vin, salta och
peppra och rör om. Låt grytan sjuda i 40 minuter tills köttet är mört.
Vi serverade detta med stekt potatis.
Komplett recept på franska hittar du här - klicka på ovan bild så förstoras den. |