onsdag 27 november 2013

Toronto Risotto

Den här enkla rätten är ingen kanadensisk nationalrätt. Det är snarare så att det var en rätt min väninnas mamma lagade när jag var på besök hos dem i Toronto för en massa år sedan. Sedan har rätten hängt med under studietiden och nästan glömts bort. Den går väldigt snabbt att laga, vilket ger den många pluspoäng.

Toronto Risotto - 5 port

2 st kycklingbröst
1 gul lök
2 tärnade morötter
5 dl ris
1 liter kycklingbuljong
1½ dl gröna ärtor
salt
peppar

Skär kycklingbrösten i tärningar och stek i lite olja tills det är nästan färdigstekt. Ta ut ur grytan 
och lägg ner hackad gul lök, som du steker på låg värme tills den är helt glansig. Tillsätt tärnade
morötter och rör om. Vänd ner riset. Låt stekas ett par minuter. 

  Häll på buljong. Salta och peppra och häll även på ärtor. 
Låt koka enligt anvisningarna på risförpackningen.