Poulet à l'ail - 4 pers
(Vitlökskyckling)
1 kyckling
2 msk mjöl
salt
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
ca 350 g osötad kondenserad mjölk
1 dl vitt vin
Stycka kycklingen i mindre bitar. Salta bitarna med lite salt och vänd dem i mjölet.
Bryn bitarna i det smälta smöret.
Om din stekpanna har blivit helt svart i botten av mjölet får du torka ur den innan du går vidare. Stek den hackade vitlöken lite lätt i smör, tillsätt vitt vin och den osötade kondenserade mjölken. Låt koka upp. Lägg ner kycklingdelarna i grytan och låt sjuda på svag värme med locket på i ca 20 minuter. Smaka av såsen med salt.
Det här med kondenserad mjölk kan vara ett gissel. Det finns tjockflytande och lättflytande. Jag fick tag på en variant på Lidl som var mer lik vanlig grädde än en sån där kåda liknande sötad variant.
Vill du laga rätten på franska är det bara att klicka på bilden ovan så förstoras den. |