En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.
måndag 12 augusti 2013
Fläskfilé Satay
Fläskfilé kan lätt bli lite torr och tråkig på grillen, men marinerad á la Satay, så blir den saftig och fin. Låt gärna marineras under natten.
Fläskfilé Satay - 4-5 pers
500 g fläskfilé
1,25 dl kokosmjölk
1 msk färsk riven ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
salt och svartpeppar
2 tsk socker
Skiva fläskfilen i tunna bitar. Strö på kryddorna och massera in i köttet. Häll på kokosmjölk och rör om. Låt vila ett par timmar i kylen. Trä sedan köttet på träpinnar, pensla med olja och grilla. Servera med kokt ris och grillade grönsaker. På spetten ovan har jag zucchini och röd paprika.