Petits Milanais - 20-25 st
100 g smör
150 g socker
2 ägg
2 äggulor
3 msk mandelmjöl
4 msk apelsinsylt
360 g vetemjöl
3 nypor salt
2-3 msk vetemjöl till utbakningen
Smält smöret i en kastrull. Vispa socker och ägg till en ljus smet. Häll i det smälta
smöret och tillsätt mandelmjöl, apelsinsylt, vetemjöl och nyporna salt.
Rör om med en slev till en härligt glansig och kladdig smet.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Häll upp lite mjöl på bakbordet.
Ta upp ca 1 msk av smeten och klicka ner den i mjölet.
Ta upp bullen och forma till en rund kaka och placera på bakplåtspappret.
Ugnen skall vara inställd på 180°C. Baka kakorna 15 minuter och låt svalna på galler.
Härligt goda måste tilläggas. Vill du baka på franska är det bara att klicka på första fotot så förstoras receptet.