Budino ai frutti di bosco - ca 6 port
(Bär pudding)
850 g blandade röda bär
(röda vinbär, körsbär, hallon, jordgubbar)
750 g vatten
200 g socker
60 g maizena
60 g vatten
Rensa och skölj frukten. I min variant har jag i hallon, röda vinbär, vita vinbär och en näve körsbär.
Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka upp och låt sedan sjuda i 5 minuter.
Passera frukten och vätskan genom en finmaskig sil. Ställ tillbaka vätskan i en kastrull på spisen och tillsätt sockret. Låt koka upp. Blanda ihop maizena och vatten och häll ner i fruktsaften. Rör hurtigt och låt tjockna rejält.
Häll upp smeten i brioche formen. Låt stelna i 24 timmar.
Pilla upp kanterna med fingret så att de inte sitter helt fast i formen. Ställ en tallrik på formen och vänd uppochner. Låt puddingen lossna. Dekorera med bär och servera med vispad grädde, eller glass.
Receptet kommer från tidningen La Cucina Italiana.