tisdag 27 november 2012

Pumpasoppa

Jag har testat ett helt gäng med recept på denna soppa och har alltid tyckt att det har blivit för sött. Butternut squash är lite söt i sig, så man får balansera väl. Det här receptet ger en mjuk och len sötma. En riktigt fin höstsoppa.
Pumpasoppa - 6 port

1 gul lök
½ selleristjälk
2 vitlöksklyftor
800 g Butternut pumpa
50 g smör
1 liter grönsaks/kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
salt
cayennepeppar

 Hacka lök och selleri. Fräs i kastrull på låg värme tills det är alldeles glansigt.

Tärna pumpan, hacka vitlöken och tillsätt. Fräs lite grand. Häll på buljongen. 
Låt koka 30 min tills pumpan har mjuknat.Mixa med stavmixer.
Vill du ha tunnare soppa, späd med lite grädde och servera.

Recept med inspiration från Morberg.