onsdag 18 juni 2014

Škampi na gradelama sa češnjakom - Grillade havskräftor med vitlök

Det är nog inte så vanligt att grilla havskräftor i Sverige, vilket är synd. De som endast har ätit kalla kräftor vet inte vad de missar. Testa vetja! Receptet är numera anmält till ICAs grilltävling där du också kan rösta på det. Rösta här.
Škampi na gradelama sa češnjakom - 4 port
(Grillade havskräftor med vitlök)

1 kg råa havskräftor
1 dl olivolja
2 msk havssalt
5 vitlöksklyftor

Ringla olivolja över havskräftorna. Strö på salt och pressa över vitlök. Rör runt så att vitlöken fördelar sig fint. Lägg kräftorna på het grill och grilla ca 3 minuter på varje sida. Man kan hålla koll på stjärtens insida. När köttet har ändrat färg från nästan transparant till vitt, har köttet blivit klart.

Servera som förrätt.

http://www.ica.se/recept/arets-grillmastare-2014/