Havskatt äter man alltför sällan. Det är en köttig fisk, med god smak. Benen är centrerade mitt i kroppen, så har man folk vid bordet som hyser skräck för att sätta fiskben i halsen är detta ett bra val. Man kan både filéa ur varje sida av fisken, eller skära kotletter. När jag grillar, föredrar jag kotletter. Det blir så vackert.
Grillad havskatt med dillpotatis och mangold - 4-5 port
1 kg havskatt
salt
olivolja
1 kg fast potatis
1 klick smör
1 msk hackad dill
½ kg mangold
Skär fisken i tjocka kotletter, ca 2-3 cm. Pensla med olivolja och salta rikligt. Hetta upp grillen, olja in grillgallret noga med vanlig olja och grilla ca 3 minuter på varje sida. Ringla över lite extra olivolja när fisken är klar.
Potatisarna har du skalat och kokat. Klicka i en klick smör, salta och krydda med dill. Rör om så att det fördelas jämnt. Mangolden har du sköljt noga och blancherat. Ringla över lite olivolja och salta lätt. Servera med den nygrillade fisken.