torsdag 6 februari 2014

Roulade de Veau - Kalvrullad

Den här rätten kan vara något knepig att rulla ihop, men den blev mycket god. Helst skall kalvskivorna täcka kanterna, så att korvarna inte sticker ut och det kan bli lite svårt att hitta en så stor skiva. Man får helt enkelt pussla och linda in med snöre, så blir det så bra så.


Roulade de Veau - 6 port
(Kalvrullad)

1 stor skiva av kalvstek (eller två mindre)
2 skivor kokt skinka
2 kranjska korvar (frankfurter)
2 hårdkokta ägg
2 msk gräddfil
1 nypa salt
 Lägg ihop två kalvskivor och banka dem så att de blir tunna och fina.
 Lägg två skivor kokt skinka över.
 2 tjocka korvar.
 Mosa ihop hårdkokt ägg och gräddfil med en nypa salt.
 Klicka ut äggröran över korvarna. Se till så att det rinner in mellan och vid sidorna av korvarna. Bind ihop paketet. Bryn köttpaketet i en stekpanna och låt gå i ugnen i 20 minuter på 175°C.
 Paketet klart.
 Skär skivor av köttpaketet och servera med potatis och god sallad.


Ytterligare ett recept från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver.