söndag 9 februari 2014

Nid d’oeuf - Fågelbo ägg

Mera ägg till frukost. Idag har barnen försökt sätta ihop den här lilla rätten. Den är lite pillig, med äggulan som skall glida ner i fågelbot, men det gick bra. Det är väldigt gulligt, inte sant?
Nid d’oeuf - 2 personer
(Fågelbo ägg)

2 ägg
1 nypa salt
1 näve finriven parmesanost

Separera äggvita och äggula försiktigt. Se till att gulorna är hela. Ställ ner dem i en kaffekopp med 1 tsk vatten. Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt. Vänd ner finriven parmesan med slickepott.

Klicka ut små fågelbon på ett bakplåtspapper och grädda 3 minuter i ugnen på 200°C.

Låt varje äggula glida ner i sitt fågelbo och grädda ytterligare 3 minuter. 


Ytterligare ett recept från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver.