fredag 21 februari 2014

Parmalindade fyllda vaktlar



För någon helg sedan bjöd jag på dessa vaktlar till förrätt. När man lagar vaktlar är det viktigt att inte steka dem för länge. Precis som hos kycklingen kan bröst köttet bli alldeles för torrt. Vaktel brösten kan serveras något rosa utan att det är någon fara för hälsan.
Parmalindade fyllda vaktlar

8 vaktlar
1 lök
1 vitlöksklyfta
400 g champinjoner
10 basilikablad
2 msk ströbröd
8 skivor parmaskinka
salt
peppar
Salta och peppra fåglarna. Finhacka lök och stek den mjuk i stekpannan. Tillsätt skivade och grovhackade champinjoner. Stek dem tills vätskan har kokat bort. Strö i hackade basilikablad och ströbröd. Fyll fåglarna och linda in dem i varsin skiva parmaskinka. Bryn fåglarna i smör i en stekpanna. ställ dem i en form och in med dem i ugnen på 175°C i 20 minuter. Täck dem med folie och låt vila minst 5 minuter. Servera med potatishalvor och god rödvinssås