måndag 3 februari 2014

Obrazine po dalmatinski - Dalmatiska oxkinder

Jag har lagat oxkinder på många sätt. Denna variant hittade jag inspiration till när jag åt oxkinder med goda vänner på en trevlig restaurang vid Šibeniks riviera. Som vanligt - koka länge på låg värme, så blir de goda, mustiga och mjuka.
Obrazine po dalmatinski - 4 port
(Dalmatiska oxkinder)

2 oxkinder1 lök
1 morot
1 persiljerot
1 vitlöksklyfta
3 dl rött vin
200 g krossade tomter
salt
peppar
1 msk hackad persilja
Stek kinderna i olivolja på båda sidorna. Ställ åt sidan. Stek löken glansig. Tillsätt hackad morot, persiljerot och vitlöksklyfta. Lägg ner de brynta oxkinderna och häll på krossade tomater och rött vin över. Låt koka på svag värme i ca 3½ timma. Smaksätt med salt, peppar och strö hackad persilja över.

Servera gärna med selleripuré till.