fredag 26 juli 2013

Zucchiniplättar

Här kommer ett toppen recept på zucchiniplättar. Toppen när man har överskott av zucchini, eller i mitt fall - släktingar som donerar. Jag serverar detta till allt grillat: fisk som kött och blir det något över så funkar de ypperligt att värma dagen efter.
Zucchiniplättar - 30-tal

2 stora zucchini
2 gula lökar
250 g fetaost
2 msk hackad persilja/basilika
1 tsk paprikapulver
3 ägg
2 dl vetemjöl
peppar
salt
Zucchini från svärmors bror i Hercegovina.
Skala och riv zucchinin grovt och ställ köttet i ett durkslag och låt rinna av. 
Pressa ut så mycket vätska det bara går. Ställ i en skål. 

Riv de gula lökarna fint och vänd ner skålen ihop med smulad fetaost, 
hackad persilja och paprikapulver. Strö mjöl över hela blandningen. 

Vispa ägg och vänd ner över röran. Knåda ihop med händerna. 
Smeten kommer kännas lite klumpig, men det blir bra sedan när dessa skall stekas.

Värm olivolja i en stekpanna och klicka ner matskedsstora klickar. 

Platta till dem lite och stek gyllenbruna på varje sida.

Fasters zucchini, vad skall jag fylla dem med tro?
Original receptet kommer från Nigella Lawson.