torsdag 4 juli 2013

Jordgubb- och krusbärssylt

Vi har en liten buske med krusbär på tomten, den är ganska nyplanterad. I år blev det ett par ynka nävar på busken och när jag ändå höll på med jordgubbssylt, fick det bli en burk med krusbär i också. Här kommer receptet.
Jordgubb- och krusbärssylt - ca 400 g

225 g jordgubbssylt
150 g omogna krusbär
1 dl socker
½ dl vatten

 Plocka och snoppa dina krusbär.

 Häll upp socker och vatten i en liten kastrull och koka upp tills sockret har löst sig. Häll detta över 
dina krusbär. Plasta in och låt stå och marineras över natten (ca 8 timmar). Halvera nu krusbären.

Lägg krusbären i en kastrull, häll på den färdiga jordgubbssylten och låt koka upp. 
Häll omgående upp i ren glasburk och locket på. Låt svalna och förvara i kylskåpet.

Recept från Jan Hedhs syltkokbok.

Vill du sätta på proffsiga etiketter på dina syltburkar så hittar du dem på nedan länkar:
Sweet Preservation
World Label
Limeshot Design