torsdag 11 juli 2013

Ricottaglass med hackad choklad

Bara för att komma ifrån fruktträsket i glasslandet kommer här en mättande glass med ricotta och choklad. Mycket mumsigt.
Ricottaglass med hackad choklad

3 ägg
1 dl socker
250 g ricottaost (alternativ 1)
25 g hackad choklad

Separera äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker till en krämig massa. Vänd ner ricottaosten i äggulesmeten och vispa kort. Vänd ner äggvitorna försiktigt för att bibehålla luft.

Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Nu har ytan börjat frysa till ordentligt. Vispa ordentligt så att det blir en jämn kräm. Ställ tillbaka i frysen i ca 1-2 timmar. Vispa igenom igen, frys 1-2 timmar och vispa en sista gång. Vänd ner den hackade chokladen med en slickepott. För över glassen till en praktisk matlåda med lock. Frys ner helt.