Mina kroatiska släktingar hade kallat detta för turistmat, men Raznjici har något av en sommarkänsla över sig och kan varieras i det oändliga. Sommartid grillar vi dem och nu på hösten steks de i stekpannan.
Ražnjići - ca 10 st
(Köttspett)
750 g fläskfilé (ca 2 st)
salt
peppar
solrosolja
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
Skär skivor av fläskfilén och krydda rejält med salt och peppar. Häll på olja och massera in. Trä på köttskivor på träspätt. Bryn köttet i en stekpanna och trava spetten i en ugnssäker form, allteftersom köttet blir brynt. Ugnen värmer du till 175°C och ställer in formen när alla spetten är klara. Låt stå 10-15 minuter. Kolla av att köttet är klart.
Hacka vitlök och persilja och strö över köttet. Serveras till stekt potatis, eller varför inte pommes.