lördag 8 november 2014

Pumpaplättar

I hösttider kan man variera sina rätter med lite pumpa och har man fastnat i pumpasoppa träsket, så är det dags att tänka om. Testa gärna dessa pumpaplättarna, de är fantastiskt goda. Hacka gärna i chili om du vill ha dem lite heta.
Pumpaplättar - ca 10 st

500 g pumpa
100 g zucchini
1 rödlök
1 ägg
60 g vetemjöl
salt
peppar
Man kan använda valfri matpumpa till dessa plättar. Jag använder Hokkaido pumpa, som är min favorit. Kärna ur och skala pumpan och riv den sedan grovt. Riv även zucchini och rödlök grovt. Lägg i ett ägg, vetemjöl och krydda väl med salt och peppar. Massera igenom massan så att den blir smidig. Forma plättar i handen och lägg ner i varm stekpanna. Jag steker i en blandning av oliv- och rapsolja. Plättarna blir färdiga väldigt fort, så håll koll att de inte blir för välstekta.

Servera gärna till en bit kött, eller kör helvegetariskt med en bönsallad till.