450 g morötter
225+225 g vatten
225 g socker
3 msk rapsolja
3 msk majsstärkelse
2 msk citronsaft
½ dl kokosflingor
1 msk hackade naturella pistagenötter
Skala morötterna och riv dem grovt. Vänd ner dem i en kastrull ihop med 225 g vatten. Låt koka ca 15 minuter på svag värme under lock.
Häll upp morötterna i en sil och pressa ur vätskan. Vätskan häller du tillbaka till kastrullen och tillsätter ytterligare 225 g vatten, 225 g socker och låter koka tills 2 dl vätska återstrår.
Vispa ihop olja och majsstärkelse.
Vänd ner morötterna i den kokta sirapen och blanda i oljan med majsstärkelsen. Låt koka på svag värme tills smeten lossnar från kastrullens sidor. Detta tar ca 10 min. Tillsätt citronsaft i slutet. Smaka av så att du är nöjd med syran.
Ta fram en sopptallrik och olja in botten. Ta upp morotssmeten och jämna till ytan. På med lite plastfolie och ställ svalt så att kakan stelnar. Tar ca 30 min.
Stjälp upp kakan på en tallrik och dekorera med kokos och hackade pistagenötter.