En mycket saftig kaka med härliga körsbär. Smeten smaksätts med kaffe och vill man ännu mer vuxen kan man marinera körsbären i cherry innan man blandar ner dem i smeten. Mums.
Black forest cupcakes - 12 st
Smeten:
150 g mörk choklad
150 g mjukt smör
4 ägg
1 nypa salt
1 msk socker
150 g socker
90 g mjöl
2 msk kokt starkt kaffe
200 g frusna körsbär
Topping:
3 dl grädde
1 msk florsocker
12 körsbär till dekoration
Börja med att smälta chokladen ovanpå ett vattenbad.
När chokladen har smält, tar du av den från vattenbadet. Klickar i smöret lite i taget och
rör om tills varje omgång har smält, innan du lägger i mer. Du kommer få en puddingliknande
chokladkräm. Låt svalna till rumstemperatur. Ställ inte in i kylen.
Separera
äggen.Vispa äggvitor och salt till mjuka toppar, tillsätt 1 msk socker och vispa till hårda toppar.
Vispa äggulor och socker länge tills det blir krämigt. Helst
skall det inte kännas att det är några sockerkristaller kvar i smeten,
utan det skall vara helt vitt och slätt. Krämen skall bilda spår.
Vänd ner den avsvalnade chokladen och kaffet i ägguleblandningen och fortsätt vända tills det är genomblandat. Vänd nu ner mjöl och äggvita lite i taget, ca 1/3 av varje tillsammans och vänd försiktigt. Du skall behålla luften och fluffigheten.
Häll upp smeten i muffinsformar. Om du har en muffinsplåt kan du ställa
formarna i groparna för bättre stöd. Grädda dem på 175°C i ca 15 min.
Vispa grädden och smaksätt med florsocker. Spritsa på cupcakes med en stjärntyll och dekorera med ett körsbär på toppen.