tisdag 22 juli 2014

Chocolate shock brownies

Till alla chokladälskande vänner kommer nu detta fantastiskt goda recept på brownies. Brownie receptet är ett gammal recept, som säkerligen har plockats upp ur någon gammal damtidning och ändrats med åren. Byt inte ut muscovadosockret till vanligt socker, det är denna lilla ändring i det gamla receptet, som gör hela skillnaden.Chocolate shock brownies - 12-15 bitar

350 g mörk choklad
225 g smör
3 ägg
250 g mörkt muscovadosocker
60 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping
1 sats Glissade
300 g hallon

Börja med att göra Glissaden då den måste stå i kylen och vila minst 3 timmar.

Du behöver en form om 15x20 cm eller 20x30 cm. Klä formen med bakplåtspapper. Smält chokladen med smöret och låt det svalna lite. Knäck upp äggen i en skål och vispa med sockret tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt salt. Häll ner den smälta chokladen och smöret lite i taget. Vänd ihop mjöl och bakpulver och häll ner i smeten. Rör om. Grädda i 200°C ca 35-40 min. Kakan skall fortfarande vara lite lätt lös i mitten. Låt kakan kallna i formen. Stjälp upp kakan när den kallnat helt. Skär i rutor och dekorera med Glissade och hallon.