Marshmallows - ca 40 st
25 g gelatinblad (ca 16 st)
500 g socker
100 g glykos
160 g vatten
180 g äggvita (ca 5 st)
Strö
1 dl maizena
1 dl florsocker
Blötlägga gelatinet i kallt vatten. Koka upp socker, glykos och vatten till 130°C. Vispa äggvitorna och droppa i sockerlagen. Vispa till en fluffig italiensk maräng, som bildar fasta toppar. Smält gelatinet på låg värme i en kastrull och häll ner i marängen. Vispa noga.
Lägg ett bakplåtspapper i en form om ca 25x15 cm, då blir rutorna jämnt höga. Blanda ihop maizena och florsocker och sikta över bakplåtspappret. Häll ner smeten och låt stelna tills det är helt avsvalnat. Kan ta upp till 2-3 timmar.
Sikta maizena och florsocker på en skärbräda och stjälp upp bakplåtspappret med marshmallows smeten på ytan. Skär rutor och vänd i maizena och florsocker blandningen.
Går utmärkt att förvara i kylskåpet i plastpåse i någon vecka.
Trä gärna på pinne och grilla lite lätt, eller skär i mindre bitar och vänd ner i din favoritglass.