torsdag 26 mars 2015

Dalmatinske polpete


Köttfärsbiffar äter man nog i de flesta länder och alla har sin version. I Dalmatien gör man dem på det här sättet. De blir milda, goda och saftiga.

Dalmatinske polpete - 8-10 st
(Dalmatiska köttfärsbiffar)

750 g nötfärs
1 skiva vitt bröd från gårdagen
1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
1 msk hackad persilja
salt
peppar

Lägg nötfärsen i en skål. Riv brödet i mindre bitar och dränk i mjölken. Låt brödet stå i 10 minuter så att det mjuknar. Knäck ett ägg över köttfärsen. Riv den gula löken och strö över köttfärsen ihop med persiljan. Krydda med salt och peppar. Pressa ur mjölken ur brödet och smula det över köttfärsen. Häll bort mjölken.

Knåda ihop köttfärsen till en homogen smet. Forma köttfärsbiffar och stek i stekpanna. Servera gärna med potatissallad till.