Chokladfudge - ca 50 bitar
150 g smör
500 g socker
30 g kakao
5 g salt
400 g kondenserad mjölk
2 dl grädde
Smält smöret. Vänd ihop sockret och kakaon för att undvika att kakaon klumpar sig. Vänd ner alla övriga ingredienser. Låt
smeten koka på svag värme och rör hela tiden, då den har väldigt lätt för att bränna vid. Mät temperaturen med
sockertermometer. Låt smeten koka tills den uppnått 116°C.
Klä en form med non-stick bakplåtspapper. Jag använde en
form om 17x25 cm. Formen får inte vara för stor för då blir inte fudge bitarna
tillräckligt höga. Häll upp smeten i formen. Låt smeten svalna och ställ sedan in den i kylen och låt stå över natten. Skär sedan upp i 2,5x2,5 cm stora bitar.
Fudgen går bra att förvara i rumstemperatur, gärna med bakplåtspapper mellan lagren. Då smeten innehåller både grädde och smör rekommenderar jag att dessa äts upp inom 10 dagar.