Fritule sa tikvicama – ca 70-80 st
12 g jäst
250 g mjölk
250 g vatten
1 äggula
10 g salt
1 msk olja
450 g vetemjöl
0,75 l olja att fritera i
Värm mjölk och vatten till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut det med den ljumna vätskan. Vispa i äggula, salt och olja. Vänd ner mjölet och slå det med en träsked så att smeten blir elastisk och fin. Smeten skall vara något mellan smet och deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Skölj zucchinin, skala den inte. Grovriv den och vänd ner den försiktigt i smeten. Låt vila tills oljan blir varm.
Värm mjölk och vatten till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och rör ut det med den ljumna vätskan. Vispa i äggula, salt och olja. Vänd ner mjölet och slå det med en träsked så att smeten blir elastisk och fin. Smeten skall vara något mellan smet och deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Skölj zucchinin, skala den inte. Grovriv den och vänd ner den försiktigt i smeten. Låt vila tills oljan blir varm.
på båda sidorna. Lägg bullarna att rinna av på hushållspapper.