fredag 20 juni 2014

Hemmagjord Fläderchampagne

Ett mycket enkelt sätt att göra lyxigt bubbel på, med det man har hemma, om man har lite fläderblommor att tillgå. Receptet har jag hittat här, dock har jag ändrat lite på det. Det bildas tydligen lite alkohol i drycken under jäsningen.
 Fläderchampagne - 5 liter

200 g fläderblommor
500 g vitt strösocker
4,5 liter vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 citron

Lägg fläderblomsklasarna på en bordsduk. Vik ihop duken och skaka runt lite, så att alla insekterna lossnar från blomklasarna. Blanda socker, vatten och äppelcidervinäger i en 5 liters hink. Rör så att sockret löser sig. Skala citronen med potatisskalare. Pressa ur saften ur citronen. Tillsätt både skal och saft till sockerlösningen. Tryck ner blommorna i vätskan.
Låt hinken stå i rumstemperatur, övertäckt med kökshandduk i 1 dygn. Sila vätskan genom en silduk och häll upp på flaska. Sätt lock på, men skruva inte åt. Låt stå i rumstemperatur i ytterligare 4 dagar. Drycken kommer ha blivit lite lätt kolsyrad. Skruva nu åt locket och ställ champagnen att kylas. Serveras iskall i vackra glas. Dekorera gärna med någon jordgubbe. Hållbarheten skall vara 3 veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar