Det är dags för en maträtt från Slavonien, som är området nordöst i Kroatien. Ryggbiff
är bästa alternativet till rätten. Smaken blir ganska söt, så smaka av ordentligt med både salt och syra för att få balans.
Pržolica na slavonski - 4 port
4 skivor ryggbiff
mjöl
2 gula lökar
3 persiljerötter
1 dl rotselleri
peppar
salt
3 dl buljong
(en skvätt vitt vin)
Vänd ryggbiffarna i mjöl och bryn dem i stekpannan. Lägg upp på ett fat. Finhacka löken och stek den mjuk och glansig i stekpannan. Skiva persiljerötterna tunt och skär rotsellerin i fina små tärningar. Lägg till rotfrukterna till löken och låt steka kort. Lägg ner biffarna och häll på buljongen. Låt puttra kort i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Balansera syran med lite vitt vin om nödvändigt.
Servera med ris eller potatis.