(Kroatiska färskostfyllda pannkakor)
Pannkaksdeg
3 ägg
250 g mjölk
250 g kolsyrat vatten
½ tsk salt
250 g mjöl
Fyllning
650 g grynost eller Keso
4 ägg
60 g socker
1 citron, skalet
1 apelsin, skalet
Topping
3 dl gräddfil
2 msk florsocker
Om din gryost/Keso känns lite vattnig kan det vara bra att lägga över den till en finmaskig sil så att vätskan droppar bort. Vispa ihop socker och ägg och vänd ner grynosten. Smaksätt med citron- och apelsinskal.
Stek pannkakorna på ena sidan och trava dem på en tallrik. Lägg 1-2 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg över till en insmord form. De ihoprullade pannkakorna kan du trava på varandra så det räcker med en enda form.
Kleta på gräddfil och in med dem i ugnen på 250°C i 10 minuter, så att de får lite färg. Man kan gratinera med grädde också, om man inte råkar ha gräddfil hemma. Tycker man inte att pannkakorna är söta nog, kan man dofta över lite florsocker.