Ännu en rätt, som jag har pressat ur min faster. Min mamma lagade sällan kalvkött, men jag själv är väldigt förtjust i smaken och lagar gärna och ofta. Rätten hör till en av mina favoriter. Naturligt sött av lök, morötter och ärtor...ljuvligt.
Teletina s bižima - 4-5 port
Kalvkött med ärtor
750 g kalvbog
1 gul lök
1 stjälkselleri
1 morot
1 lagerblad
1 lagerblad
1 msk
tomatpuré
500 g
buljong
200 g ärtor
Stycka köttet i mindre bitar, mindre än vanliga grytbitar. Bryn dem i en gryta. Se till att lägga köttbitarna glest, så att det inte börjar koka, utan verkligen bryns på alla sidor. Ta ut köttet ur grytan.
Stycka köttet i mindre bitar, mindre än vanliga grytbitar. Bryn dem i en gryta. Se till att lägga köttbitarna glest, så att det inte börjar koka, utan verkligen bryns på alla sidor. Ta ut köttet ur grytan.
Hacka
lök, morötter och selleri och stek detta på låg värme tills löken är
mjuk och glansig. Tillsätt lagerblad. Klicka i tomatpurén och bryn den lite lätt innan du häller
på buljongen. Vänd ner köttet och koka ca 1½ timma. Ärtorna kan koka med de sista 10 minuterna.