torsdag 25 februari 2016

Lauras granola

Min äldsta dotter är något kinkig med granolan. Det får inte vara några russin i, inga andra torkade bär heller och ve och fasa för pumpafrön. Jag tröttnade och frågade henne vad det är hon VILL ha, så gör vi en specialgranola som bara är för henne. Sagt och gjort. Det blev kokos och torkade äpplen till den vanliga röran. Mycket gott och nöjd unge.
Lauras granola

1 liter råg- eller havreflingor
1 dl neutral olja
1 dl honung
80 g torkade äpplen
40 g kokoschips
50 g solrosfrön


Häll olja och honung i en större kastrull. Värm och rör lite lätt tills det precis börjar koka, då drar du av den direkt från plattan. Häll i flingorna och rör om så att allt blir genomfuktat. Strö ut blandningen på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175°C i 15 min tills allt fått färg. Rör om då och då så att det rostas jämnt. Låt svalna. Skär de torkade äpplebitarna i mindre bitar och strö över den avsvalnade granolan ihop med kokoschips och solrosfrön.