Digestive kex är inte svårare att göra än pajdeg och så goda de blir! Perfekt till ostbrickan. Du behöver ungefär halva degsatsen om du skall göra en cheesecake. Då är det bara att trycka ut degen i botten av pajformen och förgrädda i 10 minuter innan du häller på smeten. Mycket bra!
Digestive kex - 18 st
100 g grahamsmjöl
100 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
25 g socker
5 g vaniljsocker
3 g salt
125 g smör
1 msk iskallt vatten
Blanda ihop mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner socker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Klicka i smöret och finfördela det med fingrarna, precis som när du gör en pajdeg. Skvätt i lite iskallt vatten och forma till en smidig degklump.
Kavla ut degen på bakplåtspapper, ca 3-4 mm tjock. Stansa rundlar om 7-8 cm. Ställ in i kylskåpet i 30 minuter för att stelna. Grädda 20 minuter på 175°C.